Farvel til Ungekriseledelsen: fire måneder, der har gjort en forskel

Billede af det sidste UKL-møde

29. januar 2021

I tirsdags var det fjortende gang, at Ungekriseledelsen mødtes på skærmen for at give inputs, idéer og gode råd til Aarhus Kommunes øverste kriseledelse. Dagens tema var som sædvanligt coronasituationen, som de unge gennem de sidste fire måneder har hjulpet kommunen med at få styr på.

Og der er da også kommet styr på coronasmitten – også blandt de unge. Særligt hvis man sammenligner med september måned, hvor Aarhus Kommune i respons til tårnhøje smittetal og stor bekymring oprettede Ungekriseledelsen.

Derfor mødte både Borgmester og Stadsdirektør da også op på skærmen og gav mange pæne ord med på vejen til de frivillige unge, der trofast har dedikeret deres tid og kræfter siden projektets start.

Faktisk understregede Stadsdirektør, Niels Højberg, at smittetallet blandt unge faldt hurtigere i Aarhus end i resten af landet, og det er formentlig takket være Ungekriseledelsens indsats.

DR Nyheder fulgte med hos Cecilie og Christian

Det virtuelle møde i tirsdags skilte sig i øvrigt ud fra de foregående møder. Her havde journalister fra DR besøgt ikke bare én men to af Ungekriseledelsens medlemmer: Cecilie Elmholdt Smidt (24) og Christian Kjærlund Christiansen (25).

Besøgene er blevet til både et tv-indslag og artikel, som kan ses her.

Det er dog langt fra første gang, at Ungekriseledelsen bliver omtalt i pressen. Trods projektets beskedne levetid på bare fire måneder, er Ungekriseledelsen blevet omtalt hele 42 gange i medierne. Projektet er tilmed blevet fremhævet af WHO som et godt eksempel, som du kan se nærmere på her.

 

Fremtiden på plads: 11 vil fortsat rådgive

Ungekriseledelsen lukkede og slukkede med det sidste møde. Næsten i hvert fald. Det 10-mand-stærke sekretariat fortsætter nemlig tre uger endnu, og arbejdsopgaverne indebærer blandt andet at binde sløjfe på de sidste projekter, at evaluere det overordnede projekt og videregive vigtige erfaringer til både Kriseledelsen, kommunen generelt og øvrige samarbejdspartnere. Så flere af Ungekriseledelsens indsatser kan leve videre eller få nyt liv andetsteds.

11 af Ungekriseledelsens medlemmer har desuden sagt ja til at fortsætte i et sparringsnetværk. På den måde kan kommunen fortsat kan række ud, hvis der bliver behov for inputs og sparring fra de unge, når nye udfordringer og opgaver opstår. Det superstærke sparringsnetværk vil stå til rådighed frem til juli.

Gennem projektets levetid har Ungekriseledelsen nået at sætte mange initiativer i søen, som kan inspirere en masse unge til både at trives bedre, passe på sig selv – og hinanden.

Læs ti highlights i artiklen her.