UNGEKRISELEDELSEN UDDELER HJÆLPEPAKKER TIL 250 UNGE AARHUSIANERE

ungehjælpepakkerne

Ungekriseledelsen i Aarhus har siden september arbejdet for at understøtte Aarhus Kommunes coronaindsats målrettet unge. Nu uddeler de, som deres sidste store projekt, 250 ungehjælpepakker som en kærlig anerkendelse af de unges svære situation og store indsats under coronakrisen 

”Det er svært at være ung lige nu, og corona har virkelig været hård ved trivslen. Hjælpepakken fra Ungekriseledelsen er derfor tænkt som en tak og et klap på skulderen til de unge, for deres store indsats i kampen mod corona,” siger Alexander Estrup, der er formand for Ungekriseledelsen og for Studenterrådet på Aarhus Universitet.  

EN POSEFULD GOD CORONAKARMA 

Alexander Estrup har selv været med til at pakke de 250 hjælpepakker med karma-kop, kakao, skumfiduser, popcorn, filmmagasin, håndsprit og meget andet godt. Formålet er at sprede god coronakarma 

 “Det er jo ikke en iPhone eller en måneds husleje, man får i hjælpepakken. Og vi ved også godt, at 250 hjælpepakker ikke kan fjerne hverken corona eller restriktionerne. Men det er en smil-fremkaldende pose fuld af hygge og god coronakarma. Noget vi alle sammen virkelig trænger til,” siger han. 
 

TALLENE ER FLOTTE 

De unges indsats kan da også tydeligt ses i smittestatistikkerne. I efteråret 2020 var unge i Aarhus overrepræsenterede, hvorfor Ungekriseledelsen også blev oprettet som en del af coronaberedskabet. I dag ser man et helt andet billede.   

”Tallene er forrygende flotte. Den unge del af befolkningen i Aarhus ligger på ingen måde højere end andre aldersgrupper. Så vi vil gerne sige tak til Aarhus’ unge - for den fantastiske indsats,” siger Aarhus Kommunes Stadsdirektør Niels Højberg.  
 

SEND DEN GODE KARMA VIDERE 

Ungehjælpepakken kommer sammen med en opfordring til at sende den gode karma videre ved for eksempel at gøre en god gerning, hjælpe en der har det svært eller være det gode coronaeksempel. Ungekriseledelsen har gennem flere måneder arbejdet ud fra mantraet “Spred #godcoronakarma i stedet for virus”. Og derfor fylder karma-tanken også godt i ønskerne til ungehjælpepakkens effekt. Tine Holm Mathiasen, der er leder for Innovation og Medborgerskab i Aarhus Kommune og Ungekriseledelsen håber, at modtagerne af hjælpepakken vil være med til at sprede den gode karma ud til andre unge.  

”Vi håber, at de 250 heldige modtagere af hjælpepakken tager den gode coronakarma til sig – og sender den videre til andre, så vi kan hjælpe hinanden godt igennem coronatiden, sprede en masse god coronakarma, og vise at smilet stadig lever i Aarhus,” siger hun.   

VIL DU VIDE MERE?  

Ungehjælpepakken er udviklet, sammensat og pakket af Ungekriseledelsen. Pakken er udlovet gennem nominering på sociale medier i samarbejde med en række aarhusianske ungdomsorganisationer og frivillige. Pakkerne uddeles i uge 7 og 8.  

Du kan følge hele indsatsen på Ungekriseledelsens instagram Aarhus Lytter, eller du kan læse mere på www.ungekriseledelsen.aarhus.dk. Du kan også lukke øjnene og lytte til Aarhus Lytter podcastafsnittet ’ENDELIG! En hjælpepakket til unge’ og blive meget klogere på initiativet.  

Har du spørgsmål til ungehjælpepakken? Så er du velkommen til at kontakte projektudvikler Jeanett Kjær Kristensen på jekjk@aarhus.dk eller på telefon 41 85 69 73.  Har du spørgsmål til ungekriseledelsen? Så kan du kontakte kommunikationskonsulent Lise Tarp Hansen på htli@aarhus.dk eller på telefon 41 85 41 26.